Fase 2 i Genåbningen

I dag den 18. maj 2020 starter fase 2 i Genåbningen af Danmark og det betyder for os i dagplejen, at dagplejerne og deres børn nu kan mødes i grupper på op til 3 dagplejere.

19
052020

De kan mødes udendørs; tage på tur, mødes i haver mm. Som altid har samværet et pædagogisk formål, hvor børnene udfordres i leg og aktiviteter med børn på samme alder og udviklingsniveau og de øver sig i at være sammen med større grupper af børn og voksne og de får erfaring med et tillidsfuldt samvær med flere forskellige voksne.

Dagplejere får faglig sparring med kolleger, så de kan lære af hinanden og udvikle, træne og vedligeholde deres færdigheder i forhold til den styrkede pædagogiske læreplan https://www.youtube.com/watch?v=N3EcNUkl6qc

Dagplejens legestuer er fortsat lukket.

Vi efterlever som altid Sundhedsstyrelsen retningslinjer:

  • Der skal fortsat være en høj rengørings- og hygiejnestandard.
  • Der skal fortsat bruges håndsprit, når I kommer og når I går.
  • Ingen legetøj med hjemmefra.
  • Afstand på 1 meter skal så vidt muligt overholdes ved for eksempel hente-bringe-situationer, forældresamtaler eller lignende.
  • Barnets sengetøj skal vaskes minimum 1 gang ugentligt og nu ved minimum 60 grader.
  • Dagplejerne modtager stadig værnemidler ud fra Sundhedsstyrelsens retningslinjer.

Der er fortsat et skærpet fokus på rengøring og hygiejne, og derfor fortsætter vi, indtil I hører andet, med den reducerede åbningstid på 45 timer ugentlig, således dagplejerne stadig har ekstra tid til rengøring. Har man ikke mulighed for at klare sig med 45 timer ugentligt, så snak med jeres dagplejer, således I får den åbningstid, som I har behov for.

Tusind tak for jeres fleksibilitet omkring den reducerede åbningstid. Kun 11 dagplejere ud af 108 har ikke kunnet gå helt ned på 45 timers ugentlig åbningstid, men de får afspadseringstimer i forhold til de timer, som de har åben fra 45-48 timer.

Har I spørgsmål, er I som altid velkommen til at kontakte mig.

Venlig hilsen

Lene Reese
Dagplejeleder

Sidst opdateret 19.05.2020

Del denne side med verden eller bare en ven på Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn eller mail.

Fandt du siden nyttig?